Powered By Blogger

Tuesday 15 November 2011

Exercitiile fizice sunt IMPORTANTE !

De ce ar trebui sa facem exercitii fizice ?

Exercitiile fizice au foarte multe beneficii. Exercitiile fizice va pot ajuta la :
  • Imbunatatirea si mentinerea starii de sanatate
  • Reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului si a nivelului glucozei din sange
  • Reducerea probabilitatii aparitiei unor boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inima si osteoporoza
  • Mentinerea "in forma" a sistemului cardiovascular, mentinerea mobilitatii, a puterii fizice si schimbarea in bine a stereotipului imbatranirii.
  • Mentinerea masei musculare si densitatii osoase
  • Mentinerea unei greutati corporale adecvate si va pot ajuta sa scapati de kilogramele in plus
  • Reducerea probabilitatii de a lua in greutate pe masura inaintarii in varsta
  • Reducerea stresului si imbunatatirea calitatii somnului

Cum sa incepeti ?

Inainte de a incepe un program de exercitii fizice specializate, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a stabili eventualele limite pe care organismul dumneavoastra nu trebuie sa le depaseasca. Exercitiile fizice pot fi sigure pentru sanatatea aproape oricui. Cu toate acestea, anumite limitari pot fi impuse persoanelor care sufera de afectiuni cronice, cum ar fi artrita, boli de inima, hipertensiune, diabet, osteoporoza, si anumite conditii pulmonare, printre altele.

A pune la punct un program eficient de exercitii fizice specializate cere timp. Includerea diferitelor exercitii fizice specializate, initial saptamanal, se face gradat, de la usor la greu, de la simplu la dificil. In cele din urma, ar trebui sa puteti include un anumit tip de exercitiu fizic in fiecare zi.

Stabiliti in primul rand ce activiatte va face placere fiindca un exercitiu fizic nu ar trebui sa fie privit ca o corvoada. Gasirea unor activitati care va intereseaza este importanta deoarece este mult mai probabil sa le mentineti pe termen lung. In acelasi timp, puteti incerca si ceva nou. Exista mai multe forme noi de exercitii, care devin tot mai populare si accesibile. Atunci cand este posibil, incercati unele din noile tendinte in fitness. Schimbarile si incercarea de lucruri noi pot ajuta la prevenirea plictisealii, a plafonarii.

Daca activitatea dumneavoastra zilnica are loc in aer liber (de exemplu jogging), asigurati-va ca aveti o solutie "de rezerva" pentru cazurile in care vremea este nefavorabila.
Activitatea fizica ar trebui sa fie constanta. Beneficiile sunt cel mai bine vizibile numai in cazul in care programul este mentinut fara intreruperi sau cu intreruperi minime. Fiecare persoana are o toleranta diferita pentru exercitiu fizic. Daca apare o senzatie de epuizare, programul de exercitii trebuie re-evaluat. Efectuati modificarile pe care simti ca le puteti mentine. Puteti adauga mai multe exercitii ulterior, odata ce incepeti sa va obisnuiti.

Componente ale unui program de exercitii fizice


Un program de exercitii fizice bine contruit trebuie sa cuprinda patru componente principale :
  1. Exercitii fizice cardiovasculare (exercitii aerobice)
  2. Exercitii fizice pentru forta
  3. Exercitii fizice pentru mobilitate
  4. Exercitii fizice pentru echilibru si agilitate



Va las un filmulet util :

No comments:

Post a Comment